Наша прича

Николићи

Ми смо породица Николић и ово је наша прича...

Петочлана породица Николић из Београда пре више од једне деценије заинтересовала се за садњу лешника, као и за производњу и припрему разноразних производа од лешника.

Без претходног искуства у узгајању воћа, али са великом љубављу, жељом, ентузијазмом, надом и храброшћу ушли смо у цео пројекат и 2011. године смо на својој дедовини у околини Пожаревца засадили прве саднице леске на површини од 2 хектара.

Током година смо се, кроз велики број семинара, предавања, стручне литературе, савета од дугогодишњих произвођача лешника, професионалних пољопривредних служби, трудили да нашим садницама обезбедимо што је могуће боље и квалитетније услове за правилан напредак, а све са циљем добијања најквалитетнијег плода. Како су расле наше саднице, тако је расло и наше искуство, као и страст према лешницима.

Након скоро деценију учења, труда, праксе, савета, одлучили смо се за проширивање засада, па смо 2020. године посадили још додатна 2 хектара под леском, а све у нади да ће нам овај слатки посао у неком тренутку постати и примаран.

Иако сав посао око лешника изискује пуно труда, улагања, времена и, пре свега, стрпљења, увидели смо многе благодети које нам овај посао доноси, а пре свега лепоту када стабло расте и даје плодове нашег рада, преукусне лешнике.

Боравак у природи и нашем лешникару нема цену, дође нам као терапија.

Број пољопривредног газдинства 791059006980

Go to top